marți, 14 februarie 2017

Doar pentru cei aleși

   Precizez încă din capul locului că materialul acesta nu este pentru toată lumea. E doar pentru cei aleși.
Da, e pentru cei aleși, cei care pot înțelege beneficiile uriașe pe care le aduce o generație tânără. educată într-un spirit pe care noi, cei trecuți de 40, doar îl visăm. E pentru cei aleși deoarece doar ei pot înțelege întreprinderea ce urmează.
Cei care au fost la cursurile mele, indiferent că e vorba despre cele open din Caravana Excellency sau cele instituționale finanțate european, au tot auzit despre Onestin, ONG-ul oneștean care se încăpățânează să se ocupe de educația non-formală a tinerilor din Onești și împrejurimi. Eu cred mult în acești oameni!
În acest moment, Onestin-ul funcționează [încă] într-un spațiu al Primăriei Onești. Nu pentru mult timp, însă. Nu discut acum dacă e drept 'au ba, dacă politicul are vreo influență etc. Lucru cert este că paloșul stă deasupra capului acestui ONG încă de anul trecut. Oamenii frumoși din conducerea Onestin au încercat calea dialogului, în repetate rânduri. Din păcate, fără succes. Așa că și-au luat soarta în propriile mâini. Au căutat un spațiu în vederea achiziției și, după ceva timp, au găsit. Spațiul costă 15.000 de Euro. Foarte mult pentru un ONG din provincie, piece of cake pentru un politician în pixul căruia stau multe. Pentru că au avut rezultate în timp, pentru că unii dintre foștii membri au întâlnit succesul în lumea mare și pentru încă multe alte motive, au reușit [aproape] să strângă jumătate din sumă, urmând ca cealaltă jumătate să fie achitata în rate, în următorii 5 ani. Succes story, cum ar veni.
Partea grea de abia acum începe. Lucrări de construcții, reparații, mobilier, centrală, calorifere etc. Știu că va fi greu, am ceva experiență la rându-mi în proiecte de voluntariat. Așa că am decis să mă implic. Iată cum.
În perioada 6-11 martie vom organiza 2 evenimente în Onești. Acesta și acesta. Fără prea multă vorbă, jumătate din încasări vor merge către Onestin. Banii aceștia ar putea însemna centrala termică sau orice altceva decid ei. Vrei să faci un bine? Acum poți. Înscrie-te la unul dintre cursuri și vei contribui la acest proiect și în același timp vei primi o certificare recunoscută în UE. Nu e puțin lucru.
Dacă ai urmat deja aceste cursuri, poți contribui direct, cu orice sumă, în oricare dintre conturile celor de la Onestin deschise la Raiffeisen Bank.
Cont in lei: RO93 RZBR 0000 0600 0745 7437
Cont in euro: RO38 RZBR 0000 0600 1041 8091 Swift code RZBRROBU
Sau poți pune la share acest material. Sau poți da invite la cursuri celor pe care îi cunoști. Sau poți convinge măcar o persoană să se înscrie. Sau poți oferi cursul unui angajat. Sau... multe alte posibilități. Trebuie doar să vrei să faci un bine.
Ei. acum înțelegi de ce materialul acesta este doar pentru cei aleși? 😆

Niciun comentariu: